depilconcept.hr

Reduciranje krvnih kapilara i hiperpigmentacije

Jamstveni list
Svjetlost koju emitira IPL uređaj apsorbira hemoglobin, tvar u krvi. Kao i kod fotoepilacije, i ova boja se uništava zbog unošenja velike doze energije, koja oštećuje okolna tkiva – stijenke krvnih žila. Nakon otprilike desetak dana tijelo metabolizira oštećena tkiva i spirala postupno blijedi.

REDUCIRANJE KRVNIH KAPILARA I HIPERPIGMENTACIJE

Smanjenje krvnih kapilara i promjena njihove boje sastoji se u toplinskom zatvaranju proširenih krvnih kapilara te promjeni boje kože uz pomoć IPL svjetla.

Za koga je prikladna redukcija zavojnice?

Za sve osobe koje imaju problema s izraženim kapilarama. Tretman omogućuje:
  • zatvorite pojedinačne zavojnice, tzv paučaste žilice,
  • smanjiti problem proširenih i popucalih kapilara,
  • smanjenje eritema kod osoba s preosjetljivom kožom,
  • ublažavanje neugodnih simptoma povezanih s ružem za usne (crvenilo kože).
Tretman se može izvoditi i kod žena i kod muškaraca na svim dijelovima tijela.
 

Kako radi redukcija zavojnice?

Svjetlost koju emitira IPL uređaj apsorbira hemoglobin, tvar u krvi. Kao i kod fotoepilacije, i ova boja se uništava zbog apsorpcije ogromne doze energije, koja oštećuje okolna tkiva – stijenke krvnih kapilara. Nakon otprilike desetak dana tijelo metabolizira oštećena tkiva i spirala postupno blijedi.

Što je to pigmentacija?

Pigment - melanin - odgovoran je za boju kože. Melanin proizvode pigmentne stanice smještene u najdubljim slojevima epidermisa – melanociti. Što je više melanina, koža je tamnija. Proces proizvodnje i distribucije boje u koži je u tijeku. Pod utjecajem različitih čimbenika, rad melanocita može biti poremećen. Može biti previše boje na jednom mjestu ili je proizvedena boja neravnomjerno raspoređena u koži. Tako nastaje boja kože – pigmentacija.

Mnogo je uzroka poremećaja pigmentacije. To uključuje pretjerano izlaganje kože sunčevoj svjetlosti, starenje kože, hormonsku neravnotežu, određene bolesti i lijekove, infekcije, upale kože, korištenje fotoosjetljivih tvari i još mnogo toga.

Kako se riješiti promjene boje kože (hiperpigmentacije) ?

Kako bi se uklonile mrlje, potrebno je riješiti se viška pigmenta nakupljenog u koži. U tom slučaju preporučamo IPL fototerapiju koja precizno utječe na melanin koji se nalazi u pigmentiranoj leziji. Energija koju stvara val koji emitira uređaj uzrokuje brzo povećanje temperature unutar promjene boje i uzrokuje uništavanje nakupljenog melanina. Kao i kod fototerapije krvnih kapilara, tijelo postupno uklanja ostatke oštećene boje i koža dobiva jednoličnu boju.
 

Koliko često?

Ovisno o napredovanju promjena potrebno je napraviti oko 10 tretmana. Svi postupci uvijek se odabiru pojedinačno. Ponavljamo jedan tretman u razmacima od 2 tjedna.

Prednosti?

Postupci za zatvaranje reduciranje žila i hiperpigmentacije kože su:
  • bezbolni,
  • pružaju vidljive rezultate u kratkom vremenu,
  • može se izvoditi na svim tipovima kože,
  • ne izazivaju daljnju iritaciju ili crvenilo,
  • nije skupa u usporedbi s drugim metodama koje pokazuju sličnu učinkovitost.
Tretmani su minimalno invazivni, tako da ih bez problema provodimo i u pauzama između dnevnih obaveza. Odsutnost iritacije znači da nema problema povezanih s potrebom za oporavkom - možete se vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima unutar nekoliko minuta nakon tretmana.

Učinci liječenja?

Nakon niza tretmana krvnih kapilara i neželjene promjene boje kože značajno se smanjuju ili čak potpuno nestaju. Koža postaje svilenkasto meka, cijeli sustav mikrocirkulacije radi mnogo učinkovitije, a boja kože postaje ujednačena. Koža postaje otpornija na vanjske čimbenike (npr. vremenske prilike). Problemi s prolaznim crvenilom, koje obično nastaje zbog drugih vanjskih čimbenika (emocije, vjetar, mraz, začinjena hrana, alkohol), gube na značaju.