depilconcept.hr

Dugotrajno uklanjanje dlačica najnovijim 4D Tec Laser diodnim laserom

Jamstveni list
Epilacija diodnim laserom trenutno je najpoznatija i najučinkovitija metoda trajnog uklanjanja dlačica. Diodni laser najnaprednija je i specijalizirana kozmetička oprema za učinkovite tretmane epilacije. Svjetlost koju stvara laserski emiter uređaja apsorbira melanin koji se nalazi u folikulu dlake, zbog čega je struktura folikula dlake narušena. Zahvat diodnim laserom potpuno je siguran i ne zahtijeva od klijenta nikakav period oporavka.

Diodni 4D Teclaser

To je potpuno novi tip lasera na svjetskom tržištu sa četiri laserske valne dužine i sve tipove kože. Odabirom jedne od četiri valne dužine za svaku pojedinu boju možemo jednako tretirati svijetlu i tamnu dlaku. Velika većina lasera koristi jednu valnu dužinu 808 koju inače zovemo zlatna sredina, no oni ne mogu biti toliko učinkoviti kod valnih dužina koje su potrebne kod tamnijih i svjetlijih dlačica. Većina lasera na tržištu nudi tri valne dužine lasera no ovaj novi tip lasera koristi čak četiri tipa valnih dužina za sve tipove dlaka i to 755-808-940 i 1064 nm. 

Laserski tretman obično je četiri puta brži od tradicionalne IPL tehnologije. Lasersko uklanjanje dlačica je postupak s niskim rizikom koji uključuje minimalnu nelagodu. Aparat ima integrirano hlađenje kože tijekom tretmana, što uvelike smanjuje bilo kakvu "bol" ili nelagodu koju bi osjetio klijent. Laser ima bolji prodor u korijen i učinkovito djeluje na folikule dlake te osigurava dugotrajne rezultate epilacije. Sa samo nekoliko tretmana klijenti vide rezultate koji će trajati godinama ili trajno. Valna duljina diodnog lasera je puno preciznija, što čini okolnu epidermu manje pogođenom. Nadražaj kože poput crvenila i otekline rijetko se događa nakon laserskog tretmana za uklanjanje dlaka.

Princip rada diodnog lasera za uklanjanje dlaka : 

Epilacija diodnim laserom trenutno je najpoznatija metoda dugotrajnog uklanjanja dlačica. Diodni laser najnaprednija je i specijalizirana kozmetička oprema za učinkovite tretmane epilacije.

Svjetlost koju stvara laserski emiter uređaja apsorbira melanin koji se nalazi u folikuli dlake, zbog čega je struktura folikula dlake narušena. Zatim, kao rezultat prirodnih fizioloških procesa, dlake nestaju.

 Zahvat diodnim laserom potpuno je siguran i ne zahtijeva od klijenta nikakav period oporavka.     

Zašto 4 valne dužine lasera i koji su benefiti? 

755nm cilja na izbočinu folikula dlake, a posebno je učinkovit za površinske dlake na područjima kao što su obrve i gornja usna.
808nm nudi duboko prodiranje u folikul dlake s visokom prosječnom snagom, visokom stopom ponavljanja i velika točkom od 2 cm za brz tretman. Ima umjerenu razinu apsorpcije melanina što ga čini sigurnim za tamnije tipove kože.
940nm koagulira mikro žile oko folikula dlake, odsijecajući im dotok hranjive tvari za opskrbu folikula dlake, oštro smanjujući moć regeneracije dlake, te potpuno inhibira regeneraciju iste.
1064nm nudi najdublji prodor u folikulu dlake, omogućujući mu ciljanje i tretiranje duboko usađene dlake na područjima kao što su vlasište, pazusi i stidna područja.

Laserski tretman uklanjanja dlačica (epilacija)

Laserska terapija trenutno je najučinkovitija i najpopularnija metoda trajnog rješavanja neželjenih dlačica. Procjenjuje se da njegova učinkovitost doseže 98,8 % i traje oko 1,5 godinu nakon završetka serije (tj. 4 - 8 tretmana). Kako bi se u potpunosti razumjela bit laserskog uklanjanja dlačica (epilacije), potrebno je poznavati opću strukturu folikula dlake, kao i faze rasta dlake. Jabučica dlake sastoji se od živih stanica, dok je stabljika dlake mrtva struktura. Ciklus rasta kose sastoji se od tri faze:
1 faza - anagena , tj. razdoblje intenzivnog rasta dlake.
2 faza - katagena slijedi nakon anagene. Ovo je razdoblje kada dlaka prelazi u stanje mirovanja. Tijekom katagene faze dlake umire.
3 faza – Telogena je završna faza u kojoj se dlaka priprema za ispadanje. Završetkom telogene faze, folikul dlake automatski ulazi u anagenu fazu i tako cijeli ciklus počinje ispočetka.
Poznavanje faza ciklusa rasta dlake je vrlo važno, jer samo tijekom anagene moguće ju je trajno uništiti laserskom zrakom. Da bi epilacija bila učinkovita, potrebno je uništiti folikul dlake (i lukovicu unutar nje) koji je odgovoran za rast dlačica. Trajanje anagene faze ovisi o nekoliko čimbenika. Ovo su najčešći čimbenici: područje kože na mjestu tretmana (npr. na glavi je prosječno 85-90% dlaka u anagenoj fazi, dok na pubičnom brežuljku samo 20 - 30 %),Ovisi o dobi klijenta, spol klijenta, hormonska ravnoteža klijenta itd.

Rad diodnog lasera - prednosti

Rad diodnog lasera temelji se na principu selektivne fototermolize. Uzrokuje apsorpciju laserske zrake određene valne duljine od strane specifičnih kromofora (fotoakceptora) u ljudskom tijelu. U slučaju epilacije, fotoakceptor koji apsorbira zračenje diodnog lasera je melanin, odnosno pigment koji se nalazi u folikulu dlake i melanocitimaepidermisa. Melanin selektivno apsorbira energiju, što dovodi do toplinskog oštećenja struktura dlake odgovornih za njen rast (termoliza) bez utjecaja na susjedna tkiva. Ovaj najmoderniji diodni laser emitira četiri ujednačene valne duljine od 755-808-940 i1064 nm, koju apsorbira melanin.

Koliko tretmana epilacije treba napraviti?

U prosjeku, serija tretmana laserskog uklanjanja dlačica potrebnih za postizanje željenog učinka trebala bi se sastojati od 4 do 8 posjeta. Međutim, taj broj ovisi o faktorima kao što su: spol, dob, hormonska ravnoteža, gustoća folikula dlake, faze razvoja dlake, fototip kože i količina melanina u folikuli dlake. Tretmani se ponavljaju u razmaku od 4 - 6 tjedana.
Najveća učinkovitost laserskog uklanjanja dlaka opažena je kod ljudi sa svijetlom kožom i tamnom dlakom. Kromofor koji apsorbira energiju diodnog lasera, odnosno melanin, točnije njegova koncentracija u folikuli dlake (što je veća koncentracija tamnog pigmenta-melanina u folikuli dlake, to je bolji učinak tretmana). To također objašnjava lošije rezultate epilacije svijetlim dlačicama. Također melanin (pigment) nalazi se ne samo u folikulima dlaka, već i u epidermu, stoga, što je koža tamnija, to je teže izvesti lasersko uklanjanje dlaka zbog mogućih nuspojava u vidu opeklina kože. Ukratko: što je koža svjetlija, a dlačice tamnije i deblje, to je lasersko uklanjanje dlačica sigurnije bez opasnosti od komplikacija nego u slučaju tamnije kože.

Što se događa s dlačicama nakon epilacije diodnim laserom?

U razdoblju od trećeg do četrnaestog dana nakon epilacije korijen dlake polako odumire, uslijed čega dlaka ispada. Sljedećih tjedana dlaka ponovno raste vrlo neravnomjerno. Smanjena je za oko 15 - 20 % i ima puno nježniju strukturu. Nakon završetka svih laserskih terapija, procijenjena učinkovitost je 98,8 %. Što znači da ostaju samo pojedinačne i vrlo fine dlačice.         
Nakon otprilike 18 mjeseci, dlake počinju lagano ponovno rasti. Međutim, neće se vratiti u stanje prije laserskog tretmana. Ovo je savršeno vrijeme da provedete 1 - 2 tretmana u vidu "održavanja" kako biste zadržali postignuti učinak. Sustavni nastavak terapije (pridržavanje termina posjeta) preduvjet je za postizanje i održavanje učinaka.

U ekstremnim slučajevima može se dogoditi da će učinci epilacije trajati od 8 do 12 mjeseci. Ovisi o individualnoj predispoziciji klijenta, kao i o sljedećim vanjskim čimbenicima: uzimanje dodataka prehrani za jačanje kože, kose i noktiju, povijest sistemskih bolesti, hormonalne promjene, npr. menopauza, opća slabost organizma, kronična antibiotska terapija. U takvoj situaciji potrebno je što prije provesti tretmane "održavanja". 

Vrlo je važna i ugodna činjenica da se klijent odmah nakon zahvata može vratiti normalnom načinu života, jer laserska terapija ne zahtijeva nikakav period oporavka.